Grafisk portfölj av Ernst Billgren - Vid vägens slut

Grafisk portfölj av Ernst Billgren - Vid vägens slut


Portföljens namn: Vid vägens slut
Litografiernas namn: Bruna vänninor, Äggvakt, Pallaren, Stad vid vatten, And tänker på världen
Etsningens namn: Vid vägens slut
Pappersmått: 61 x 85,5 cm
Yttermått ink. ram: 77 x 102 cm. Liggande: 103x75 cm
Upplaga: 225 exemplar numrerade 1/225 - 225/225

35 000 kr

Ramalternativ

Mer information

Förnyelse är ett ord som ständigt finns med i allkonstnären Ernst Billgrens färgstarka vokabulär. När han nu har skapat en serie grafiska verk för SvD accent under namnet ”Vid vägens slut”, är det kanske också sista gången vi ser honom måla nordiska djur i natur.  Åtminstone under namnet Ernst Billgren. Så här säger han själv om portföljen:

“Att en väg börjar är aldrig märkligt, det gör den alltid. Men när den slutar möter vi det med förvåning och ibland bestörtning. Vart går vi nu? Tillbaka dit vi kom ifrån? Portföljen ”Vid vägens slut” var det sista jag gjorde som Ernst Billgren, därefter återtog jag mitt ursprungliga namn Wilhelm von Kröckert. De sex verken, fem litografier och en etsning, har också vägslut som motiv. Vägen och i ett fall vattenvägen slutar i ett töcken där den fortsatta riktningen blir osäker. Kanske möter man någon, eller hittar något, eller stannar till en stund.Vid vägen slut börjar alltid något nytt.”
Ernst Billgren


Portföljen Vid vägens slut, säljs exklusivt genom SvD accent och innehåller fem litografier och en etsning. Pris: 35 000 kr. Pris med ram (mahognyfärgad trälist): 44 600 kr. Samtliga verk är signerade av konstnären. De grafiska verken kan även köpas separat. Samtliga konstverk går att se på SvD accents och Hedenius Stockholms lokaler på Karlavägen 17 i Stockholm. Öppet: måndag-fredag 11.00-18.00, lördag 12.00-16.00.


Mer information

  • Samtliga verk är numrerade och signerade av konstnären
  • Tryck: Lumphé litografiska i Stockholm 2014 - 2015
  • Antal färger 15-22
  • Etsningen är tryckt av Mikael Wahrby 2015, i tre olika tekniker: Linjeetsning, akvatintetsning samt torrnål. Papperskvalitet: Hanhemühle 300 gram.
  • Papper: Arches 270 gram.