Middag med vinprovning på anrika Stadshuskällaren

Middag med vinprovning på anrika Stadshuskällaren

I en av Stockholms ikoniska byggnader, Stockholms Stadshus, ligger restaurang Stadshuskällaren. Med en modern design av Jonas Bohlin och svensk samtida meny av köksmästare Magnus Santesson blir vår middag en oförglömlig upplevelse för både öga och gom. Kvällens meny är speciellt framtagen för att matcha viner skapade av familjen Colombo från norra Rhône, kända för att på ett innovativt sätt ha revolutionerat vinmakningen i Cornas. De arbetar uteslutande ekologiskt och biodynamiskt i sina egna vingårdar och för dem är det en självklarhet att använda hästar istället för traktorer. Vi gästas av dottern och vinmakaren Laure Colombo. Hon kommer på ett passionerat sätt guida oss genom vinerna och dela med sig av sin enorma kunskap. Varmt välkommen till en kulinarisk afton!

Arrangemanget är speciellt framtaget för SvD accent. Det går av stapeln torsdagen den 17 maj 2018 klockan 18.30 – ca 22.30 och kostar 1095 kr per person.

Antalet platser är begränsat.

1 095 kr

Mer information

Meny med vinlista:

Amuse-bouche
  • Fröya lax
    Jordgubbe, chili och fingerlime
  • Les Pins Couchés Rosé 2016 (IGP Méditerrannée)

Förrätt
  • Tartar på pilgrimsmussla
    Forellrom, blomkålssoppa
  • La Redonne 2016 (Côtes du Rhône, Blanc)

Mellanrätt
  • Fylld urbenad vaktel
    Persiljerot, libbsticka, bergamot
  • Les Forots 2015 (Côtes du Rhône, Rouge)

Varmrätt
  • Hjort
    Rotselleri, toppmurklor, rädisa
  • Les Fées Brunes 2016 (Crozes-Hermitage)

Kaffe och pralin