Vid vägens slut – Grafisk portfölj av Ernst Billgren

Vid vägens slut – Grafisk portfölj av Ernst Billgren

Portföljens namn: Vid vägens slut
Litografiernas namn: Bruna vänninor, Äggvakt, Pallaren, Stad vid vatten, And tänker på världen
Etsningens namn: Vid vägens slut
Pappersmått: 61 x 85,5 cm
Yttermått ink. ram: 77 x 102 cm. Liggande: 103x75 cm
Upplaga: 225 exemplar numrerade 1/225 - 225/225
Tryck: Lumphé litografiska i Stockholm 2014 - 2015
Antal färger: 15-22
Etsningen är tryckt av Mikael Wahrby 2015, i tre olika tekniker: Linjeetsning, akvatintetsning samt torrnål. Papperskvalitet: Hanhemühle 300 gram.
Papper: Arches 270 g

35 000 kr

Ramalternativ

Mer information

Förnyelse är ett ord som ständigt finns med i allkonstnären Ernst Billgrens färgstarka vokabulär. Så här säger han själv om portföljen:

“Att en väg börjar är aldrig märkligt, det gör den alltid. Men när den slutar möter vi det med förvåning och ibland bestörtning. Vart går vi nu? Tillbaka dit vi kom ifrån? Portföljen ”Vid vägens slut” var det sista jag gjorde som Ernst Billgren, därefter återtog jag mitt ursprungliga namn Wilhelm von Kröckert. De sex verken, fem litografier och en etsning, har också vägslut som motiv. Vägen och i ett fall vattenvägen slutar i ett töcken där den fortsatta riktningen blir osäker. Kanske möter man någon, eller hittar något, eller stannar till en stund. Vid vägen slut börjar alltid något nytt.”


Portföljen Vid vägens slut innehåller fem litografier och en etsning. Samtliga verk är signerade av konstnären. De grafiska verken kan även köpas separat.