Kombucha, kimchi och fermenterade grönsaker med Jenny “Surtanten” Neikell

Kombucha, kimchi och fermenterade grönsaker med Jenny “Surtanten” Neikell

Välkommen till två dagars kurs på Sånga-Säby på Färingsö utanför Stockholm. I det anrika herrgårdsköket möter vi mathantverkaren och kokboksförfattaren Jenny Neikell som ger oss en inblick i vetenskapen bakom fermentering och lär ut sina bästa recept. Fermentering är ett energisnålt sätt att bevara mat och den enda konserveringsmetod som faktiskt kan öka näringsinnehållet i råvaran. Vi besöker också trädgårdsmästare Lars Sillén på Rosenhills biodynamiska handelsträdgård och äppelmusteri. Här får vi ta del av verksamheten med odlingar, kompostering, prova årets äppelmust och själva plocka de grönsaker som vi sedan konserverar och får med oss hem. Vi bor på Sånga-Säby som är Sveriges första klimatneutrala konferensanläggning med ett utvecklat hållbarhetstänkande i verksamheten.

Kursen är speciellt framtagen för SvD accent och äger rum den 9 – 11 oktober 2020 eller 16 – 18 oktober 2020. Den kostar 8 550 kr per person.

8 550 kr

Köp här

Mejtresor är arrangör. För mer information och bokning kontakta dem på telefon 0704-220174 , mejla till info@mejtresor.se eller gå in på hemsidan 1

Mer information

Allt detta ingår:

  • Helpension för två nätter i delat dubbelrum på högklassiga Sånga Säby konferensanläggning
  • Två frukostar, två luncher, två trerättersmiddagar, för- och eftermiddagskaffe, välkomstdrink
  • Tillgång till relaxavdelning
  • Utflykter enligt program
  • Ett signerat exemplar per bokning av Jenny Neikells nya bok ”Stora fermenteringsboken”


Tillkommer:

  • Enkelrumstillägg 1 400 kr

  • Vid planering och genomförande av kursen tar vi hänsyn till Folkhälsomyndighetens rekommendationer vad gäller sammankomster. I kurslokalerna finns gott om utrymme för att arbeta en och en eller två och två utan att trängas. Sånga-Säby konferensanläggning är lätt att nå med SL-buss eller med egen bil.