Pollux (röd ram) – Litografi av Ernst Billgren

Pollux (röd ram) – Litografi av Ernst Billgren

SvD accent är stolta över att presentera Pollux, en litografi av Ernst Billgren. Konstverket säljs med en specialtillverkad ram med röd glasmosaik. Verket kostar 15 000 kronor.

Verkets mått: 82 x 72 cm 
Ram: Specialfräst massiv ekram med handlagd glasmosaik och museiglas
Teknik: Litografi 
Tryckta hos Lumphé Litografiska i Stockholm 2018 
Papperskvalitet: Arches BFK Rives 270 gram 
Antal färger: 17 st 
Produktion: Hedenius Stockholm AB Upplaga: 175 signerade och numrerade exemplar 1/175 - 175/175 
Samtliga exemplar är signerade av konstnären 
Leverans: Hämtas hos rammakare Börje Andersson AB på Karlavägen 17 i Stockholm. Leveranstid ca 4 veckor. Du får ett sms när verket är klart att hämtas. Observera att verket inte kan skickas med post.
Pris: 15 000 kronor

15 000 kr

Mer information

Läs artikeln med Ernst Billgren i SvD Perfect Guide här.

"Pollux är en av de berömda bröderna som var med på skeppet Argos äventyr, hämtade det gyllene skinnet och rensade haven från pirater. På ett dubbelbröllop Pollux besökte i sällskap av sin bror Castor blev bröderna förälskade i brudarna. De rövade bort dem och under den strid som följde dödades alla utom Castor, som var född odödlig. Denne bad Zeus att få dela sin odödlighet med Pollux och de fick vara tillsammans; varannan dag på evighetens Olympen och varannan dag i dödsriket. Att byta bort sin odödlighet mot att få vara tillsammans visar vad som är det viktigaste både här i livet och hos Hades."

Ernst Billgren är en av vår tids mest uppmärksammade konstnärer. Hans kreativitet har genom åren lämnat djupa avtryck inom konst och kultur. Hans mångsidighet spänner över flera kulturella områden. Kännetecknande för Ernst Billgren är hans oförvägna sätt att ställa gängse uppfattningar om vad som är god konst på ända. Han blandar skönmåleri med kitsch och släpper in djur och fåglar i finrummen som om det aldrig existerat några gränser. Ernst Billgren lämnar ingen oberörd.