Antika juveler till samtida smyckeskonst

Antika juveler till samtida smyckeskonst

Välkommen på en heldagskurs om smycken! Experterna Carolina Tüür, Victoria Astudillo och Sofia Silfverstolpe bjuder på en inspirerande och innehållsrik dag om smycken från renässansen fram till nutid.

Förmiddagen inleds med föreläsningar om smyckeshistoria, diamanter, pärlor, ädla stenar och olika material. Eftermiddagen ägnas studiebesök och fördjupning hos flera huvudaktörer inom området, som Ribbhagen och Knutsson Konst- och Antikhandel med flera, där vi tittar närmare på smycken från olika epoker. Vi avrundar dagen med att frossa i smycken och samlas kring ett glas mousserande på Galleri Sebastian Schildt.

Datum: Lördag 14 mars.
Tid och plats: Samling på Mornington Hotel, Nybrogatan 53, kl 10.30. Dagen avslutas kl 17 på Galleri Sebastian Schildt, Strandvägen 5b.
Pris: 1 700 kr inkl kaffe, brunch och ett glas mousserande vin.

1 700 kr

Mer information

Föreläsare: Sofia Silfverstolpe, konstvetare och författare till flera böcker om antikviteter och modern design, generalsekreterare i Sveriges Konst & Antikhandlarförening. Carolina Tüür och Victoria Astudillo, båda gemmologer och driver tillsammans företaget C&V Jewellery Escape. Carolina Tüür är också känd smyckeexpert från TV.