Klassiska Göta kanal med Carl Jan Granqvist

Klassiska Göta kanal med Carl Jan Granqvist

Upplev Sverige från vattnet ombord på klassiska M/S Juno. Kanalresan på fyra dagar tar oss från Stockholm till Göteborg via Göta kanal. Under kryssningen passerar vi två akvedukter och går igenom inte mindre än 66 slussar.

Vi gör flera trevliga stopp på vår väg; bland annat en promenad  genom pittoreska Trosa, en guidad tur till Vreta klosterruin och kyrka samt ett besök på spännande Karlsborgs fästning. Välj själv om du vill gå iland eller avnjuta en drink på bryggdäck. Ciceron på resan är Carl Jan Granqvist, professor emeritus i Matkonst och Fil Dr HC i måltidskunskap. Carl Jan är också initiativtagare till Måltidens Hus i Norden, ledamot i Gastronomiska Akademien och Internationella Gastronomiska Akademien AIG samt författare till ett 20-tal böcker. Under resan kommer Carl Jan att kåsera om kalasets betydelse, det svenska måltidsundret och sinnesförnimmelser, dvs hur man tittar, doftar och smakar på vin.

Resan är speciellt framtagen för SvD accent med avresa från Stockholm den 19 augusti och ankomst till Göteborg den 22 augusti 2019. Den kostar från 13 095 kr per person i dubbelhytt, beroende på hyttkategori.

13 095 kr

Boka resan

Rederi AB Göta Kanal, som ingår i Strömma Turism och Sjöfart AB, är arrangör. För mer information och bokning kontakta dem på telefon 031-80 63 15 eller mejla bookings@gotacanal.se. Ange SvD accent vid bokning.

Mer information

Allt detta ingår:
  • 4 dagar och 3 nätter ombord, varav en vid kaj
  • Helpension med 3 frukostar, 4 tvårätters luncher och 3 trerätters middagar samt eftermiddagskaffe
  • Kryssningsvärd
  • Ciceron Carl Jan Granqvist
  • 5 längre stopp för utflykter

Tillkommer:
  • Dryck under kryssningen ingår ej
  • Transfer till och från avgångs- respektive ankomstplats ingår ej