När körsbärsträden blommar – Konst- och kulturresa till Japan

När körsbärsträden blommar – Konst- och kulturresa till Japan

Upptäck Japans spännande arkitektur, trädgårdar och vackra konstmuseer. Vi reser dit när körsbärsträden blommar och konst- och naturupplevelserna går hand i hand.

I M Peis fantastiska museum Miho ligger vackert i Shigaraki nationalpark, och i Hakone skulpturpark beundrar vi statyer av Picasso och Milles. I Kyoto njuter vi av vackra trädgårdar som är lika delar konstverk som trädgårdar.

Vi besöker tre öar i Seto inlandshav som fått stor uppmärksamhet inom konstvärlden. Med utgångspunkt från ön Naoshima har framstående arkitekter och världsberömda konstnärer bjudits in för att skapa roliga, vackra och innovativa verk, ofta med kopplingar till det lokala bylivet. En av dagarna bor vi på Tadao Andos exklusiva museihotell Benesse.

I de gamla huvudstäderna Nara och Kyoto upptäcker vi några av landets viktiga kulturarv och vackra trädgårdar. En natt bor vi traditionellt på japanskt ryokan med varma källor. I Okayama får vi lära oss hur japanskt blomsterarrangemang och en teceremoni går till. Vi äter kaiseki-måltider och i Kobe njuter vi speciellt av världens möraste nötkött. Resan börjar i Tokyo där vi ser 2000-talets arkitektur och färdas med förarlösa tåg till futuristiska öar.

Resan är speciellt framtagen för SvD accent och leds av svensk japanexpert. Den går 5 – 19 april (fullbokad) med en extrainsatt avgång 3 – 17 april 2020 och kostar 68 500 kr per person i delat dubbelrum.

68 500 kr

Boka resan

Världens Resor är arrangör. För mer information och bokning kontakta dem på 08-669 55 25, mejla info@varldensresor.se eller besök hemsidan 1

Mer information

Bildvisning och föredrag av Jörgen Fredriksson, japanolog samt grundare av Världens Resor. Torsdag 19 september 2019 kl 18.00. Världens Resor, Tegnérgatan 8. Begränsat antal platser, obligatorisk anmälan här.

Allt detta ingår:
  • Klimatkompenserat flyg och flygskatt från Stockholm
  • Svensktalande färdledare
  • Halvpension
  • Alla transporter med båt, tåg och hyrd buss
  • Del i dubbelrum på 4-stjärniga hotell
  • En natt på japanskt gästgiveri med varma källor
  • En natt på museihotellet Benesse
  • Alla inträden och utflykter beskrivna i resplanen; Todaiji-templet, stenträdgården Ryoan-ji, templet Tenryu-ji, Nijoborgen, Miho-museet, Benesse Museum, Chichu Museum och Honmura Art Project på Naoshima, Seirensho på Inujima, Teshima Museum och Boltanskis Archive du Coeur på Teshima, Ohara Museum i Kurashiki, Teceremoni och ikebana i Okayama, borgen i Himeji, Hakone Open Air Museum, konstmuseum i Tokyo
  • Skriftlig information inkl kartor över Japan, Tokyo, Kyoto och Nara

Tillkommer:
  • Enkelrumstillägg 7 900 kr