Sensommar på Öland

Sensommar på Öland

Följ med vår kunniga ciceron, öländskan Helén Hallgren Archer, intendent på Nationalmuseum, till hennes barndomstrakter. Kalmar var en gång Nordens huvudstad - i år är det 500 år sedan Gustav Vasa landsteg här för att inleda kriget mot Kristian II. Vi lär oss om renässansfursten Vasas makt och propaganda av Helén. Kalmar bjuder på konstmuséets spektakulära arkitektur och konst, ett möte med Jenny Nyström, Nicodemus Tessins skrytbygge och regalskeppet Kronans fynd. Öland kallas Sveriges Provence och bjuder oss på världsarvsutnämnd natur, fornminnen på Gråborg, familjen Paradis keramikverkstad, Carl Malmstens hantverksskola och den moderna konsthallen Vida med samlingar av konstnärsparet Hydman-Vallien och expressionisten Ulf Trotzig.Ölands krona är Drottning Victorias slott Solliden inspirerat av Villa San Michele på Capri.

Vi får också njuta av trevliga måltider och fikastunder samt bekvämt personligt boende på mellanklasspensionat i Kalmar och i konstnärernas Vickleby på Öland.

Resan är speciellt framtagen för SvD accent och går 8 – 12 augusti 2020. Den kostar
11 490 kr per person. 

11 490 kr

FAVORIT Kultur och temaresor AB är arrangör. För mer information och bokning kontakta dem på 08-6601800 eller hemsidan 1

Mer information

Allt detta ingår:

  • Transporter, entréer och visningar enligt program på plats i Kalmar och Öland
  • Fyra nätter på mellanklasshotell/pensionat
  • Fyra frukostar, tre middagar, tre luncher, tre fikapauser med kaffe/te
  • Kunnig ciceron och lokala guider


Tillkommer:

  • Enkelrumstillägg 1 990 kr
  • Transport till och från Kalmar tågstation