Södra Afrika med Marika Griehsel

Södra Afrika med Marika Griehsel

Följ med på en resa utöver det vanliga. Tillsammans med Marika Griehsel, journalist och Afrikakorrespondent under många år, upptäcker vi nya sidor av Sydafrika, Zimbabwe och Botswana.

Vi börjar i vackra Kapstaden där Marika Griehsel tar med oss till Robben Island. Ett av hennes första uppdrag under 1990 blev att rapportera från Nelson Mandelas frigivning. Vi gör dagsutflykter till Godahoppsudden och vingårdarna, och i Knysna får vi följa med till en farm samt möta personer som kämpar för att förbättra livsvillkoren i kåkstäderna. Marika rapporterade ofta från Soweto under Sydafrikas frihetskamp och vi spenderar där en dag i Mandelas fotspår. Vi besöker platserna som stod i händelsernas centrum samt möter den gemenskap som finns i kåkstäderna. Resan avslutas vid Victoriafallen i Zimbabwe. Vi gör en dagsutflykt till Botswana för att åka på safari och solnedgångskryssning. Det är ett av världens viltrikaste områden, speciellt känt för alla sina elefanter.

Resan är speciellt framtagen för SvD accent och går 26 november – 9 december 2019. Den kostar 47 950 kr per person i dubbelrum.

47 950 kr

Boka resan

Thabela Travel är arrangör. För mer information och bokning kontakta dem på 08-544 000 08, mejla info@thabelatravel.com eller besök hemsidan 1

Mer information

Allt detta ingår:
  • Flyg från Stockholm/Köpenhamn/Göteborg
  • Rum på fyrstjärniga hotell
  • Frukost alla dagar samt 8 måltider
  • Svensktalande ciceron och specialistguide
  • Bagageservice och dricks till bärare