Årets Kock 2018 och engelskt mousserande

Årets Kock 2018 och engelskt mousserande

Detta evenemang är fullbokat. För att boka plats till middagen den 23 februari klicka här.

Välkommen till en oförglömlig Winemaker's Dinner på Grand Hotel Saltsjöbaden där David Lundqvist, vinnare i tävlingen Årets Kock 2018, serverar en specialkomponerad meny ackompanjerad av prisbelönta mousserande viner från engelska Wiston Estate.

Det är inte en slump att flera champagnehus köper mark och odlar druvor i England. De södra delarna av landet har fantastiska förutsättningar att göra mousserande viner i världsklass, där Wiston Estate är ett lysande exempel.

Under kvällen får vi träffa Wiston Estates vinmakare Dermot Sugrue som finns på plats i Grand Hotel Saltsjöbadens vackra matsalar för att berätta om gårdens produktion. Vi kommer att få prova flera viner från just Wiston Estate, men också från Dermots eget projekt ”Trouble with Dreams”. Grand Hotel Saltsjöbadens kökschef David Lundqvist presenterar kvällens specialkomponerade meny och delar med sig av sina tankar kring hur han matchat varje rätt till de utvalda vinerna.

Arrangemanget är speciellt framtaget för SvD accent. Det går av stapeln fredagen den 22 februari 2019 klockan 18.00 – 22.30 och kostar 1 750 kr per person.

1 750 kr

Mer information

Meny med vinlista:
  • Canapé:
      Ostron, ättika, dill & gurka
      Endive, sjögräs, rågbröd & forellrom
      2009 Wiston Estate Cuvée Brut

  • Bouche:
      Odlad svamp, löjrom, citron & lök
      2009 Wiston Estate Cuvée Brut

  • Förrätt:
      Skrei, kål, yuzu & blåmussla
      2014 Wiston Estate Rosé Brut

  • Varmrätt:
      Kalv, jordärtskocka, tryffel & timjan
      2013 Pierre Sugrue "The Trouble with Dreams"

  • Dessert:
      Ris, havssalt, smörkola & getmese
      2011 Wiston Estate Blanc de Blanc

  • Kaffegodis
      Diplomático Exclusiva Reserva