En dag i vinfabriken – skapa ditt eget vin

En dag i vinfabriken – skapa ditt eget vin

Välkommen till en spännande dag på Högberga Vinfabrik på Lidingö. Under tre trivsamma och lärorika timmar lär vi oss om vin och kulturen kring denna ädla dryck.

Sommelier och vinmakare Johan Zälle och assisterande vinmakare Margareta Assis bjuder på en unik rundtur i den lilla vinfabriken där vi också får blanda vårt eget vin. Vi skapar vår egen blandning med utgångspunkt från tre av Högberga Vinfabriks viner 2016: Cabernet Sauvignon, Merlot, och Sangiovese. Som inspiration guidas vi genom Bordeaux- och ny Chiantiblend. Det egenhändigt blandade vinet finns sedan att hämta på Systembolaget för den som vill. Dessutom provsmakar vi 2017 års vin direkt ur ekfat och njuter av italienska delikatesser därtill. Till maten provar vi fyra viner från Högberga Vinfabrik.

Inga förkunskaper behövs.

Datum: 28 september eller 26 oktober 2019
Tid: Start kl 12.00 eller kl 17.00
Plats: Högberga Vinfabrik på Lidingö

795 kr

Boka här

Mer information

Allt detta ingår:

  • Entrévin: Högberga Vinfabriks rosévin, tillverkat enl. Salasso-metoden
  • Guidad tur i vinfabriken, ”Hur tillverkas vin” och vi testar vin på ekfat
  • Eget vin: Skapa din egen blandning med Cabernet Sauvignon, Merlot och Sangiovese
  • Måltid: Mättande delikatesstallrik med italienska charkuterier, tre chark, tre ostar och pastasallad
  • Vinprovning: Vi testar fyra viner från Högberga Vinfabrik till måltiden
  • Mat och vin i kombination: Vid måltiden går vinmakare Johan Zälle igenom grunderna för syra och tanniner i vinet
  • Möjlighet att köpa ditt unika vin med egen etikett*


*Vid köp av eget vin är minimiantalet sex flaskor och de kostar 198 kr per styck. Det finns naturligtvis inget köptvång av det egna vinet.