Franska viner möter Nationalmuseums konstskatt

Franska viner möter Nationalmuseums konstskatt

Knappt ett år efter Nationalmuseums återinvigning är succén att faktum. Höstens högaktuella utställning ”1989 – kultur och politik” undersöker vad som hände inom den visuella kulturen i samband med Berlinmurens fall. Under ledning av museets duktiga pedagoger bjuds vi på en visning av denna fantastiska utställning, som är en kalejdoskopisk blandning av populärkultur och finkultur. Kvällen fortsätter sedan med en vinmakarmiddag i Nationalmuseums välrenommerade restaurang. Menyn, signerad Fredrik Eriksson, är speciellt framtagen för viner skapade av François Lurton, en av Frankrikes riktigt kända vinmakare. François Lurton har vingårdar i många av vinvärldens länder och under kvällen kommer vi att få bekanta oss med bland annat hans sydfranska domän Mas Janeil. Quentin Vidal, en av nyckelpersonerna hos François Lurton, guidar oss genom vinerna.

Varmt välkommen till en kulinarisk afton!

Arrangemanget är speciellt framtaget för SvD accent. Det går av stapeln fredagen den 11 oktober 2019. Den guidade visningen startar kl 17.30 med efterföljande middag fram till ca kl 22.00. Evenemanget kostar 1 195 kr per person.

1 195 kr

Mer information

Allt detta ingår:
  • Fördrink med amuse-bouche
  • Vinprovning och middag. Quentin Vidal, nyckelperson hos François Lurton, berättar om vinerna som serveras till rätterna
  • Specialkomponerad 3-rätters middag
  • Kaffe och pralin
  • Fyra olika viner från François Lurton

Meny med vinlista:
  • Amuse-bouche:
    Rödbets- och getostkroketter
    Les Fumées Blanches 2018 (Vin de France, Frankrike)

  • Förrätt:
    Skaldjurssoppa med confiterad fänkål, gravad tomat, dill- och cheddarbrioche av Kvibille National cheddar
    Sauvignon Bourdeaux 2018 (Bordeaux, Frankrike)

  • Mellanrätt:
    Kaninrilette med kastanjecrème, fransk sallad och friterad silverlök
    MJ Le Petit Pas 2018 (Côtes du Roussillon, Frankrike)

  • Varmrätt:
    Rödvinsbräserad oxbringa med kantareller, mandelpotatis, vitlöksstekt spenat, färska bönor, rostade burritanalökar samt rödvinssås
    Mas Janeil Pas de la mule 2015 (Côtes du Roussillon Village, Frankrike)

  • Kaffe och chokladtryffel