Middag med vinprovning på anrika Restaurang Prinsen

Middag med vinprovning på anrika Restaurang Prinsen

Välkommen till Restaurang Prinsens klassiska miljö - kulturkrogen som befolkats av konstnärer och författare sedan 1897. Mellan dessa väggar har idéerna till konst och litteratur flödat och här läggs kärlek på mat och vin med en personlig varm service i en patinerad atmosfär. Prinsen, med köksmästare Jesper Falk i spetsen, bjuder på klassisk mat med fransk känsla och råvaror av bästa kvalitet. Kvällens meny är speciellt framtagen för viner skapade av François Lurton, en av Frankrikes riktigt kända vinmakare bosatt i Bordeaux. François Lurton är numer verksam i många av vinvärldens länder och under kvällen kommer vi att bjudas på vin från hans franska och spanska domäner. Quentin Vidal, en av nyckelpersonerna hos François Lurton, guidar oss genom vinerna och delar med sig av sin gedigna kunskap. Varmt välkommen till en kulinarisk afton!

Arrangemanget är speciellt framtaget för SvD accent. Det går av stapeln måndagen den 3 september 2018 klockan 18.30– ca 22.30 och kostar 1 095 kr per person.

1 095 kr

Mer information

Allt detta ingår:
  • Fördrink med amuse-bouche
  • Vinprovning och middag. Quentin Vidal, nyckelperson hos François Lurton, berättar om vinerna som serveras till rätterna
  • Specialkomponerad 3-rätters middag
  • Kaffe och pralin
  • Fyra olika viner från François Lurton

Meny med vinlista:
Amuse-bouche
  • San Daniele-skinka med tillbehör
    Les Fumées Blanches Rosé 2017 (Vin de France, Frankrike)

Förrätt
  • Kammussla med gröna ärtor och krasse
    Sauvignon Bourdeaux 2017 (Bordeaux, Frankrike)

Mellanrätt
  • Halstrad röding med kantareller
    Campo Alegre Blanco 2016 (Rueda, Spanien)

Varmrätt
  • Lammsadel med fermenterad vitlök, kål och rotselleri
    MJ Le Petit Pas 2016 (Côtes du Roussillon, Frankrike)

Kaffe och pralin