Sotheby's presenterar Christer Strömholm

Sotheby's presenterar Christer Strömholm

Christer Strömholm (1918-2002) anses vara en av de viktigaste fotograferna i vår tid. Han startade bland annat Fotoskolan 1962 som inspirerat generationer av fotografer. Frankrike var hans andra hem och i Paris skapade han i början av 60-talet sitt kanske mest omtalade verk - Vännerna från Place Blanche, en dokumentation av de transsexuellas liv i Paris. Bilder ur denna serie ställdes 1965 ut på NK och blev en en mycket omtalad utställning som plockades ned efter fyra dagar.

Välkommen till en speciell kväll på Sotheby's Stockholm där vi får den unika möjligheten att se ett 30-tal verk från Vännerna från Place Blanche presenterade av Jonas Tebib, direktör vid Sotheby’s Parisavdelning. Jonas har med sin långa erfarenhet från olika auktionshus insikt i några av de största fotosamlingarna internationellt. Under kvällen berättar Jonas Tebib om Christer Strömholm och hans fotografi samt om samlandet av fotografi generellt. Utställningen är curerad av Christer Strömholms son Joakim Strömholm och galleristen Pelle Unger, som också närvarar.

Arrangemanget är speciellt framtaget för SvD accent.
Datum och tid: Onsdag 22 maj kl 17.00 - 18.30
Plats: Sotheby’s, Sturegatan 24, Stockholm
Pris: 375 kr inkl ett glas mousserande

375 kr

Mer information

Allt detta ingår:
  • Anförande om Christer Strömholm och hans fotografi samt om samlandet av fotografi generellt av Jonas Tebib, Head of Photography Department Sotheby’s Paris
  • Ett glas mousserande