Toscana möter dansk guldålder på Nationalmuseum

Toscana möter dansk guldålder på Nationalmuseum

Varmt välkommen till en fantastisk afton för både öga och gom då vi får en guidad visning av den nya utställningen Dansk guldålder följt av en vinmakarmiddag i Nationalmuseums restaurang.

I vårens utställning finner man knivskarpa detaljer, verklighetsnära motiv och drömska undertoner från måleri mellan 1800 till 1864. Kvällen inleds med en guidad visning och en tidsresa till dåtidens miljöer och människor. Vi fortsätter med en vinmakarmiddag i Nationalmuseums nya men redan välrenommerade restaurang. Menyn, signerad Fredrik Eriksson, är specialkomponerad för att passa kvällens viner från Marchesi Mazzei, ett av de äldsta vinhusen i världen. Med hjälp av kunskap och tradition har familjen Mazzei under decennier utvecklat sina egendomar i Chianti Classico och Maremma till de modernaste och mest prisbelönta i Toscana. Francesco Mazzei, som tillhör den 24:e generationen, gästar museets restaurang för att berätta om företagets historia och deras fantastiska viner.

Arrangemanget är speciellt framtaget för SvD accent. Det går av stapeln torsdagen den 4 april 2019. Den guidade visningen startar kl 16.45 och därefter följer middagen mellan ca kl 18.00 och 22.00. Evenemanget kostar 1 195 kr per person.

1 195 kr

Mer information

Allt detta ingår:
  • Vinprovning och middag. Francesco Mazzei berättar om vinerna som serveras till rätterna
  • Amuse-bouche och tre-rättersmiddag, specialkomponerad av krögare Fredrik Eriksson
  • Kaffe och pralin
  • Fyra olika viner från Marchesi Mazzei

Meny med vinlista:
  • Amuse-bouche:
    Citronbakad svartrot med tryffel, rostad lökmajonnäs och friterad lök
    Fonterutoli 2015, Chianti Classico

  • Förrätt:
    Carpaccio på svenskt oxinnanlår med Västerbottenost, pumpakärnor, schalottenlöksdressing och machésallad
    Tirrenico 2016, Maremma

  • Mellanrätt:
    Karl-Johansvampsoppa med rostad focaccia samt körvel
    Ser Lapo 2016, Chianti Classico Riserva

  • Varmrätt:
    Rödvinsbräserad oxbringa med champinjoner, rökt fläsk, riven pepparrot och ljummen sallad på vaxbönor
    Castello Fonterutoli 2015, Chianti Classico Gran Selezione

  • Kaffe och chokladtryffel