Info

SvD accent är en butik på nätet som är öppen för alla. SvD accent säljer och förmedlar speciellt framtagna erbjudanden och produkter i samarbete med olika partners. Att registrera sig som användare och att prenumerera på SvD accents nyhetsbrev är utan kostnad.

SvD accent har telefontid måndag, tisdag eller torsdag mellan kl 9:30 och 12:30. Då når du oss på 08-13 56 07. Du kan även mejla oss när som helst på accent@svd.se.

Villkor

1. Betalning

Betalning sker med kort, Visa eller Mastercard. SvD accent har PayEx som leverantör av betallösning. Inknappningen av kortinformation sker hos PayEx och fönstret skiljer sig därför designmässigt från övriga delar av sajten. Om din beställning gäller ett konstverk eller annan produkt så tar vi hand om din beställning när fakturan är betald. Resor bokas och betalas hos den aktuella resebyrån. Alla priser är i svenska kronor.

2. Ångerrätt

14 dagars ångerrätt gäller för produkter köpta och betalade på SvD accent. Anmälan för evenemang är bindande och kan återtas genom meddelande till SvD accent inom 14 dagar efter beställning, dock senast 72 timmar innan evenemanget startar. Avbokning utanför ångerrättstiden, på grund av sjukdom, kräver sjukintyg och innefattar endast den deltagare som intyget gäller. Det enklaste sättet att ångra köpet är att skicka en mejl till accent@svd.se, var vänlig att uppge fullständigt namn och ordernummer. Det går även att ringa oss under våra telefontider måndag, tisdag eller torsdag mellan kl 9:30 och 12:30.

3. Reklamation

Varje försändelse undersöks innan den skickas. Skulle varan trots detta vara trasig eller felaktig när den anländer till kund, åtar sig SvD att kostnadsfritt åtgärda felet genom att lämna en ny vara. Kund som önskar göra gällande fel i beställd vara skall så snart som möjligt efter att felet upptäckts kontakta SvD accent. Bästa sättet att reklamera en vara är skicka en mejl till accent@svd.se eller ring oss under våra telefontider måndag, tisdag eller torsdag mellan kl 9:30 och 12:30. Ersättningsleveransen från SvD accent sker helt utan kostnad för kunden. Vid tvist hänvisas alltid till Allmänna reklamationsnämnden. SvD accent följer alltid nämndens rekommendationer.

4. Återbetalning

Vid betalning med kreditkort sker återbetalning genom att använt kort krediteras.

5. Frakt

Vi levererar varor inom Sverige. Om inte annat framgår av produktpresentationen tillkommer frakt. Fraktkostnaden läggs till i varukorgen. Om beställd vara inte hämtas ut och varan skickas i retur till avsändaren, belastas kunden alla postens fraktavgifter samt en administrationsavgift på 100 kronor.

6. Kursvillkor

6.1 Anmälan, kursavgift 
Anmälan till kurs kan ske skriftligen via Internet. Vi registrerar din anmälan till kursen när du har betalat din kursavgift. Anmälan är bindande. Din betalning innebär också att du samtycker till dessa villkor. Anmälan kan återtas genom meddelande till oss inom 14 dagar efter det att anmälningsavgiften betalts. Det enklaste sättet är att du meddelar oss skriftligen genom antingen e-post (accent@svd.se) eller brev (SvD accent, Svenska Dagbladet, SE-105 17 Stockholm). Du har i sådant fall rätt att återfå betald anmälningsavgift.

6.2 Kurslitteratur och studiematerial 
Litteratur, studiematerial och förbrukningsmaterial ingår inte i kursavgiften om inget annat anges. 

6.3 Ändrade villkor 
SvD accent har rätt att ställa in en kurs före kursstart. Du har då rätt att återfå betald kursavgift. Det samma gäller om SvD accent ändrar tidpunkten för sammankomsterna så att detta påverkar dina möjligheter att delta. Om du blir sjuk och sjukdomen enligt läkarintyg hindrar dig från att delta i kursen återbetalar vi kursavgiften till den del du inte kan delta i sammankomsterna.

Information om behandling av personuppgifter

SvD accent är en del av Svenska Dagbladet som i sin tur är en del av Schibsted Sverige AB som är det personuppgiftsansvariga bolaget. Schibsted samlar in och använder stora mängder uppgifter som kan kopplas till våra användare, så kallade personuppgifter. Det är vårt yttersta ansvar att behandla uppgifterna på ett säkert och användarvänligt sätt i enlighet med både rättsliga krav och de förväntningar våra användare har. Här finns information om Schibsteds behandling av personuppgifter och dina rättigheter i samband med detta.

När SvD accent säljer vara eller tjänst direkt till dig i ett erbjudande är vi personuppgiftsansvariga för den behandling som sker för att du ska få din vara/tjänst levererad/presterad. Detta innebär att de aktörer vi anlitar för att exempelvis sköta paketering och leverans som utgångspunkt agerar personuppgiftsbiträden till oss. Med dessa aktörer ingår vi särskilda avtal, bland annat för att säkerställa att dina personuppgifter inte används för syften utöver att du ska få det du köpt.

När SvD accent förmedlar ett erbjudande från en av våra samarbetspartners är vi personuppgiftsansvarig för behandlingen som sker inom ramen för vårt förmedlande uppdrag och kommer att använda uppgifterna för att t.ex. anpassa våra erbjudanden till dig. Samarbetspartnern å andra sidan är personuppgiftsansvarig för den behandling som sker för att leverera den tjänst eller vara som du har köpt. Samarbetspartnern är därmed ansvarig för sin behandling och att denna uppfyller de krav som tillämplig dataskyddslagstiftning ställer. Du kan alltid vända dig till vår samarbetspartner för mer information om deras personuppgiftsbehandling.

Läs mer om personuppgiftspolicy och cookies för SvD:s sajter.